Varjúmondja

Varjúmondja

Az egyedül nevelő karanténja

2020. március 26. - Varjúmondja

Lassan két hete, hogy itthon vagyok a gyerekkel. Egyedül nevelem. Hó végéig itthonról dolgozhatok, de a csak próbaidő végéig. Körülbelül egy hónapja közösen megegyeztünk, hogy nem hosszabbítunk; ők keresnek új munkaerőt, én új munkát. Lett is volna valami, de jelen helyzetben ott nem tudnak home office-ban alkalmazni. A kiskamasz lányom meg nem elég önálló, hogy naponta itthon hagyjam min. 8,5 órára.
Szerencsére sikerült jelen munkáltatómmal egy hónapot hosszabbítani, de csak megbízással alkalmaznak minimálbérrel, és csak április végéig.
Elvileg májusban kezdhetek, de ki mondta, hogy véget ér a járvány április végén?!
Szóval helyzetem nincs megoldva, ámbár munkanélküli még lehetek, őket támogatja a kormány és lesz valamennyi jövedelmem, továbbá a gyerekkel is itthon tudok maradni.
Igen, ez egy speckó helyzet és tisztába vagyok vele, hogy sokakat elbocsátottak most, ők is munkanélküliek lesznek. A Kormány segít ahol tud: vvállalkozóknak, GYes, GYeden lévőknek, munkanélkülieknek, járulékelengedéseket eszközölt bizonyos szektorokban...de az egyedülállóakra sajnso nem gondoltak.
Nincs férj/feleség aki itthon tanul a gyerekkel, gondoskodik róla míg egyik szülő dolgozik. Munkalehetőségek vannak, csak vállalni nem tudjuk. Ez önmagában is nehéz helyzet, hát még így.
Nagyszerű lenne, ha az egyedül nevelők is kapnának egy egyszeri anyagi támogatást, vagy mondjuk (még)emelt(ebb) családi pótlékot (azt most hagyjuk, hogy a családi pótlékot már amúgy is aktuális lenne emelni) meghatározott időre.
Vagy élelmiszer adományt kaphatnának, ugyanis anya jár ki vásárolni, és ő is lehet veszélyeztetett, vagy ő is megbetegedhet. 
Jelenleg az okoz aggodalmat, hogyha beteg leszek, és 14 napra karanténba kerülök, ki fog vigyázni a gyerekre? Mert a nagyszülőkhöz nem mehet. Nagybácsihoz, nagynénihez sem nagyon, mert "teltház" van.
Ki segít a bajban?

Tudomásom szerint az Egyszülős Központ tett lépéseket a felsőbb vezetés felé, de eddig nem érkezett megnyugtató visszajelzés. Tégy Te is egy lépést, és oszd meg ezt a cikket, hogy többekhez eljusson.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varjumondja.blog.hu/api/trackback/id/tr9515559668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása