Varjúmondja

Varjúmondja

Fél-elem

2016. szeptember 24. - Varjúmondja

Fél-elem. Tehát nem az egész, félig van az akku. Amikor teli van, akkor vagy happy, magabiztos, minden flottul megy. Lehet, megetted kenyered javát és még mindig képes leteríteni.

 Érezted már, hogy csak oda kéne állnod XY elé, megkérdezni tőle, hogy... - és nem mered. De miért? Mi a gond? Miért nehezebb az egyenes mint a görbe vagy a néma? Az baj, ha már nem merünk beszélni, kérdezni. Erre mondják, hogy kommunikációs probléma. Vannak persze nagy szakértők, akik tanfolyamokat szerveznek arra, hogy megtanítsák, hogyan kell kommunikálni. Az is lehet, hogy szükség van rájuk tényleg, de én arra gondolok, hogy az amit gondolunk, mondunk, sőt teszünk az mindig kontroll alatt kell legyen a bizalomvesztés és az egó miatt. Na most az egót nem nyomhatjuk el, mert másik oldalról pont azon dolgozunk nap mint nap, hogy senki el ne tiporhasson. Ne mondja meg nekem akárki,hogyan kellene éljek, mit vegyek fel,hova menjek, miben higgyek... A kontroll meg azért kell,mert a férfi pl. nem mondhatja kerek-perec a nőnek, hogy szeretne vele lefeküdni,csak mert megkívánta;és a nő nem mondhatja a kollégájának, hogy ocsmány a pulcsid, mert meg kell válogassa a szavait, vagy egyáltalán jobb ha hallgat. Ez ilyen. Nem beszélünk. Ha végül megszólalsz, talán már azután bánod, hogy a 3.mondatodat is kimondtad, amiben némi érzelemről tettél tanúbizonyságot. Később már hiába bánod, hogy elmondtad neki: valójában nem szimpatizálsz a HR-essel. Az ha eljut hozzá, neked véged! Kész, már kimondtad. Majd egész este azon rágódsz, hogy ő elmondja-e az illetőnek, vagy megbízhatsz e benne. Ezért a szabályod: beszélni ezüst, hallgatni arany
De gyakorlat kell hozzá, hogy arany vagy ezüst hulljon.
Van amikor viszont a pároddal kell beszélned és félretenni a racionalitást, szívből szólni. Tele van vele a net: szívedre hallgass, szeretet nyelvén kommunikálj. És bizonyára igaz, hogy a szeretet kulcs bármelyik szívhez, de nem elég a szívet megközelíteni, bele is kell kerülni. A másik ember is érez és gátlásokkal küzd. Még ha látja is a jeleket, a szeretet jeleit, kételkedik, mert nincs önbizalma esetleg, fél az új vagy régi érzésektől, jövőtől.

Van aki nyugtatót szed, hogy egyáltalán működhessenek az emberi kapcsolatai. Hál'Istennek nem tartok itt, de érzem azt, hogy mennyire nehéz néha kimondani valamit.Illetve az a kérdés, hogy kimondjam vagy sem?Melyikkel teszek jót magamnak? Míg ezen vacillálok, az időt fosztogatom, a reményt veszítem és a kétségbeesést növelem. Na ez a fél-elem. Egyetlen mód van a kiírtására: gyökerestül kitépni, mint a gazt. Szembeszállni vele, akkor is tenni azt amit kitaláltál, de nem merted meglépni. Nehéz lesz, de ha megtetted, büszke leszel magadra.

A bejegyzés trackback címe:

https://varjumondja.blog.hu/api/trackback/id/tr3711740051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása