Varjúmondja

Varjúmondja

Add tovább a segítséget!

2020. március 22. - Varjúmondja

Nemrég még klímakatasztrófától volt hangos a világ, és mint más témában, úgy ebben is, voltak akik tenni akartak ellene, mások meg magasról letojták. A világunk azonban lassan belepusztulni látszik az ember pusztító életmódja folytán. És akkor jött a Covid-19, ami megrengette a világot.
Egy hónapja még nevettünk rajta Magyarországon, ha valaki megijedt a vírustól: ó, hát Kína nagyon messze van! Minket nem fog elérni.
Sokkal hamarabb elért, mint gondoltuk. Itt van, itt tombol és térdre kényszerít. Elterjedt a MaradjOtthon kihívás, és persze most is vannak, akik komolyan veszik, meg olyanok is, akik nagyon nem. 
Hogy hogy lesz tovább, mi a sorsunk, nem latolgatom. Abban bízok, hogy egy magyar tudós kifejleszti az ellenszert.
A Földünk lélegzethez jutott eközben, a légkör kezd kitisztulni, dolgozni otthonról is lehet. Tanulni is. Majd most nem shoppingolnak az emberek, ki fogják bírni. Lehet, hogy élelem nem lesz elég, legalább tisztul az a szervezet, mely gyorséttermekhez szokott. Akinek pedig speciális ételekre lenne szüksége sajnos hiányt fog szenvedni. - Vagy megtanul kovászos kenyeret sütni :) Ha már annyi lisztet halmoztunk fel, tegyünk szert új képességekre. .
Alkalmas az idő együtt lenni kis családunkkal (Nyilván elszakadunk távolabb lakó rokonainktól, barátainktól, de az internet segít áthidalni ezt a problémát is). Van idő tanulni, olvasni, törődni, nyugodtan táplálkozni, alkotni, töltődni és magunkba nézni. Amint vége lesz ennek, megtisztultan térhetünk vissza a nagyobb világunkba :)

A cím pedig arra utal, hogy addig is segíthetnénk egymást. Sokan összefognak, áldozatos munkát végeznek. De nem lehet mindig az adó oldalon vagy csak a kapó oldalon lenni, kölcsönösnek kell lennie. Tégy te is valamit valakiért, aki most segítségre szorul. Egy szomszédod, egy barátod, egy elesett ember...

Az ötletet egy amerikai film adta, aminek a címét jelenleg is keresem (írd kommentbe, ha megvan! Köszi). Egy kisfiú olyan házifeladatot kap tanárától, ami hasznos a világnak. Ő ezt úgy értelmezte, hogy valakinek segít, és megsegít egy hajléktalan fiatal férfit, aki megfürödhet náluk, ott aludhat és a kisfiú zsebpénzéből új ruhát vesz, amiben el tud menni munkát keresni. Talál is munkát és ezzel az élete fordulatot vesz. Neki is az a dolga, hogy három másik embernek adja ezt tovább. Ha elindul ez a lánc, tettünk valami csodálatosat!

Benne lennél?

A bejegyzés trackback címe:

https://varjumondja.blog.hu/api/trackback/id/tr7315544938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása