Varjúmondja

Varjúmondja

A konyhások nevében károgok

2016. július 29. - Varjúmondja

Most a konyhások nevében károgok kicsit.

Az iskolai menzák aprópénzért dolgozó mosogatói, tálalói az évnek 9 hónapjában dolgoznak határozott idejű szerződéssel. Ez azt jelenti, hogy tök jó: a nyári szünetben lehet(ne) nyaralni- ha volna miből. De mert megélni sincs elég pénz, valami kiegészítő munkát kell nézzen a szerencsétlen. 
Aztán szeptembertől munkába áll, és nem október elején kap fizetést mint más normális ember- mivel hogy a munka törvénykönyve előírná, hogy 10-ig fizetést kapjon. Nem, ő majd csak október 20-án kaphat, mert amikor felvették dolgozni, akkor aláíratták vele, hogy elfogadja, hogy minden hónap 20-ig kifizetik a munkáját. És ki is fizetik, de ki is várják a 20-át rendesen! Szóval majdnem két hónapig dolgozzon a menzán és éljen meg bér nélkül úgy, hogy egész nyáron talán nem is volt jövedelme, mert kit alkalmaznak 3 hónapra?? (Diákot esetleg)

Csoda-e ha a fiatalok elmennek külföldre dolgozni?vagy az alul képzettek lopni? 
Valamit nagyon kéne már csinálni ebben az országban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varjumondja.blog.hu/api/trackback/id/tr648920812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása