Varjúmondja

Varjúmondja

Digitális oktatás

2020. március 22. - Varjúmondja

2020. március 16-ától megkezdődött  digitális oktatás Magyarországon.
Pénteken a miniszterelnök elrendelte, hogy az iskolák tartsanak zárva, de a folytatódnia kell a tanításnak.

A kényszerhelyzet, hogy a karantén miatt otthonról kell tanulni, minden magyar család számára alkalmazkodást követelt. Gyeremeküket egyedül nevelő anyák és apák maradtak otthon a gyerekekkel, sokan home office-ban dolgoznak már, és a gyerekek át kellett álljanak a digitális oktatásra. A tanárok egész hétvégén küzdöttek, hogy működőképessé tegyék az új rendszert.

És a tárgyilagos felvezető után jöjjenek az örömteli hírek: a gyerekek, akiknek van okos eszközük, remekül boldogulnak az online világban. Semmiség volt megszokni a Google Classroomot. Mások, akik a Kréta felületét használják, kevéssé boldogultak jól, valószínűlega  rendszer túlterheltsége miatt.

A 12 éves lányom, aki egy éve még nem szerette az okos telefonokat (kivételes gyermek!), mostanra már tökéletesen használja - szerencséjére. A Tanteremben szerdától kapták meg a feladatokat barátságos szövegkörnyezetben, bátorító szavakkal, és némi elvárásssal. Ugyanis a tananyaggal haladni kell és nem lehet lazsálni. Nem vakáción vannak a gyerekek, tehát keljenek fel időben és a beérkező feladatokat határidőre készítsék el. Felelősségteljes dolog ez, és azt hiszem javukra fog válni, ha megtanulják.
A lányom nyolckor kel és várja a feladatokat. Lehet, hogy pizsamában van egész nap, de önállóan készül a tanulásra. Elővette egy füzetet és táblázatban vezeti a beérkező feladatokat, kipipálja, amik elküldésre kerültek.
Most, hétvégén is tanul. Alig kéri a segítségem, de ha kéri, örülök. Most együtt tanulhatunk, beszélgetünk, segítjük egymást.
Nagyszerűnek tartom, hogy az internet lehetőséget ad nekünk, hogy ebben a kaotikus és bizonytalan helyzetben, nyugodt otthonunkban, egymás közelségében folytathatjuk az életet. Mert dolgozni is lehet itthonról- tudom, tudom, már akinek!

Ki tudja? Talán egy rejtett képességünk is előkerül, amivel pénzt kereshetünk a szűkösebb időben?

A bejegyzés trackback címe:

https://varjumondja.blog.hu/api/trackback/id/tr7915544860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása